تحولات منطقه

۲۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۲
کد خبر: ۳۶۸٬۸۲۱

حسینعلی پورافضلی

رجب، اوج محبت و توجه خدا به بندگان
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

 رجب در روایات اسلامی به عنوان ماه بارش رحمت الهى معرفی شده و بشارت داده شده که خداوند در این ماه، رحمت خود را بربندگانش فرو مى ریزد .


ماه اجابت آرزوها
رجب، ماه برآورده شدن حاجات، ماه برآورده شدن آرزوها، ماه خدا، ماه رحمت خدا، ماه نزول رحمت و ماه اجابت آرزوها حاجت دانسته شده است. در حدیثی قدسى آمده است: الشَّهرُ شَهری و العَبدُ عَبدی و الرَّحمَهُ رَحمَتی فَمَن دَعانی فی هذَا الشَّهرِ أجَبتُهُ و مَن سَألَنی أعطَیتُهُ؛ ماه (رجب)، ماه من؛ بنده، بنده من و رحمت، رحمت من است؛ هر که در این ماه مرا بخواند، اجابتش کنم و هر که حاجت آورَد، عطایش کنم.(1)

ماه شفاعت
امام رضا(علیه السّلام) در روایتی زیبا از اوج محبت و توجه خدا به بندگانش در ماه رجب سخن به میان آورده و می فرماید: هر که به اشتیاق ثواب، روز اول ماه رجب را روزه بدارد، خدای عزوجل، بهشت را بر او واجب گرداند؛ هر که روز وسط رجب را روزه بدارد،‌ می‌تواند دو قبیله (پرجمعیت) مانند ربیعه و مضر را شفاعت کند و هر که روز آخرش را روزه بدارد، خدای عزوجل او را از پادشاهان بهشت گرداند و شفاعتش را درباره پدر، مادر و همه بستگان و آشنایان و همسایگان بپذیرد، گرچه در میان آنها مستحقان دوزخ باشند.(2)


فرصت استثنایی رجب!
پیامبر گرامی اسلام (ص) که رسول محبت و اسوه رأفت و مهربانی است ما را به بهره مندی از برکات ماه رجب فرا خوانده اند. در حکایتی دل‌نشین از زبان شخصی به نام ثوبان این چنین آمده است : با رسول خدا(صلّی الله علیه و آله و سلّم) در قبرستان بودیم. حضرت ایستاد و گذشت و دوباره ایستاد. عرض کردم: یا رسول‌الله، چرا این‌گونه رفتار می‌کنید؟ پس آن حضرت گریه شدیدی کرد، ما هم گریه کردیم. آن‌گاه فرمود: ای ثوبان، صدای ناله اهل عذاب را شنیدم. بر آنها رحم کردم، دعا کردم و خداوند عذاب آنها را تخفیف داد. سپس فرمود: ای ثوبان! اگر کسانی از اهل این قبرستان، که در عذابند، یک روز از ماه رجب را روزه گرفته بودند و یک شب را تا صبح قیام می‌کردند و به عبادت می‌پرداختند، در قبرها معذب نمی‌شدند.(3)

هزار شهر در بهشت
امام رضا علیه السلام در حدیثی که آن را با واسطه پدرانش از پیامبر اکرم(ص) نقل کرده و در میان شیعیان به حدیث سلسله الذهب مشهور است، خداوند لااله الاّ اللّه را دژ مستحکم خود دانسته که ورود به آن موجب امان از عذاب الهی دانسته شده. امام رضا علیه السلام در پایان این حدیث، خود را شرطی از شروط این امر برشمرده که مراد از آن امامت اهل بیت پیامبر اکرم است.
پیامبر(ص) این کلمه را از ذکرهای مخصوص ماه رجب دانسته می فرماید: مَنْ قَالَ فِیهِ «لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ» أَلْفَ مَرَّهٍ ، کَتَبَ اللهُ لَهُ مِائَهَ أَلْفِ حَسَنَهٍ ، وَ بَنَى اللهُ لَهُ مِائَهَ مَدِینَهٍ فِی الْجَنَّهِ؛ هرکس در ماه رجب، هزار مرتبه« لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» بگوید ، خداوند برای وی هزار حسنه نوشته و هزار شهر در بهشت بنا می کند.(4)


پانوشتها:
1. اقبال الأعمال، ج ۳، ص ۱۷۴
2.مجلسی، بحارالانوار، ج۹۷،‌ص۱۰
3. امالی شیخ صدوق، ص۱۰
4.وسائل‏الشیعه، ج ۱۰ ،ص

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.